Eerste PD Racers O-jol opgeleverd

Eerste PD Racers O-jol opgeleverd

Paul Dijkstra Composites is  vorig jaar begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe Olympiajol, ontworpen door Juan K Jachtdesign. Afgelopen week was er een heugelijk moment binnen dit project. De eerste boot hebben we te water gelaten, de boot heeft mee kunnen doen aan de Kleine Sneekweek.

Over het project

In maart 2022 zijn wij benaderd door O-jolzeilers Onno Yntema en Sybrand Vochteloo voor het bouwen van een nieuwe Olympiajollen. Samen met Juan K is er een ontwerp gemaakt. Van dit ontwerp hebben we een mallenset. Na het maken van de mallen kon er gestart worden met de eerste O-jol. Het is een prepreg boot gebakken in de autoclaaf. Meer weten over het ontwerp en de bouwwijze: lees hier

PD Racers

Paul Dijkstra Composites richt zich op one off casco’s en composiet onderdelen. Daarom is besloten om voor de wedstrijd zeilschepen een nieuw merk te introduceren. Gekozen is voor PD Racers, een nieuw merk voor one off of kleine series wedstrijd zeilboten voor de liefhebber die echt het maximale uit zijn of haar boot wil halen. Onder dit merk is tot nu toe de O-jol en een Solo gebouwd.

Kijken of PD Racers ook iets binnen jou klasse kan betekenen? Neem contact met ons op!

 

Foto credits Zeilfoto’s Kleine Sneekweek Eize Hoekstra

Logo Paul Dijkstra Composites en PD Racers: woudat.nl

 

 

 

 

Recente berichten