Goed begin van 2022

In de eerste 3 weken van 2022 is er alweer een hoop gebeurd bij PDC. Zo is er gewerkt aan het afmaken van een Carbon Prepreg Bimini top. De klant heeft de bimini top opgehaald en zal deze schilderen en afwerken.

Grote mal met speciaal transport en de oplevering van een Tender
Daarnaast hebben we de laatste hand gelegd aan een grote mal die ook gemaakt is voor een bimini, deze zal door de afnemer zelf in carbon prepreg gemaakt worden. De mal heeft een afmeting van 6.5m bij 7.5m en is met speciaal transport naar de afnemer vervoerd. Naast deze werkzaamheden wordt er deze week een one off carbon prepreg tender afgewerkt. Komende vrijdag wordt het casco vervoerd naar de klant om te worden afgebouwd.

Oude bekende terug in de hal
Naast deze One off projecten zijn we ook bezig met een oude bekende. Er is weer een Eagle 54 in  aanbouw, de 5de die bij PDC de hal uit zal rollen. Begin dit jaar heeft hiervan een vacuüm injectie bij plaats gevonden van de romp. Het dek was vorige jaar al gemaakt. Na het plaatsen van de schotten en verstevigers, zullen we het dek op de romp plaatsen.

Eco-runner team Delft
Ondertussen zijn er studenten van het Eco-runner team van de TU delft in onze hal te vinden. Onder toeziend oog van Paul, bouwen zij de carbon schalen voor een waterstof gedreven auto. Hiermee zullen ze eind van het schooljaar aan de Shell Eco-marathon meedoen.  De studenten werken met een team van 23 mannen en vrouwen, een jaar aan dit project. Van engineering van de waterstof motoren, de aerodynamica van de auto. Maar ook het bouwen van de auto en motoren en de communicatie met de media, alles komt in dit jaar aan bod. We mogen er niet zoveel over vertellen, maar we gaan er natuurlijk voor zorgen dat ze de lichtste en sterkste auto hebben. Hieronder een foto van de auto van de afgelopen editie.

 

 

 

Recente berichten