PDC en Slats gaan Vendeé 2024

Mark Slats en Paul Dijkstra Composites zetten in op Vendeé Globe 2024

Het bouwen van een Imoca 60, de grote droom van Paul al sinds hij klein is, komt weer een stapje dichterbij. Afgelopen week hebben Mark Slats en PDC, Naval architeckt Juan K opdracht gegeven om het voorontwerp te maken voor een Imoca 60.

Mark zeilde eerder de wereld rond, roeide in recordsnelheid de Atlantische Oceaan over, werd op het nippertje tweede in de solo, non-stop Golden Globe Race en roeide nóg een keer (maar nu met z’n tweeën) in recordtijd de oceaan over. Voor die laatste wedstrijd bouwde hij samen met ons een nieuwe boot. Voor hij aan de start kan verschijnen van de Vendeé Globe 2024 moet hij wel op zoek naar een sponsor.

Juan K de gekozen architect is onder andere bekend van de ABN Amro l en ll die in Nederland gebouwd zijn. Hij heeft goed gekeken naar een boot die bij Mark past. Het wordt een mega sterke boot, zonder foils, zodat Mark de boot kan pushen zoals hij dat graag doet. Voor het bouwen zullen wij nog de nodige aanpassingen doen aan onze loods, maar we hebben alle kennis en kunde in huis om de boot te bouwen die Mark Slats aan de start en finish van de Vendeé globe 2024 te brengen.

Als bijlage een filmpje met geweldige beelden van de Vendeé Globe 2020.

Recente berichten