video

Video

17m Carbon Motorboot Aflevering 1

In de volgende video een eerste impressie van het casco van de 17m carbon Motorboot. De boot gebouwd door Paul Dijkstra Composites, is ontworpen door Guido de Groot design en engineering is gedaan door Studio Delta. Het schip wordt opgebouwd uit verschillende componenten. In deze aflevering wordt het dek op de romp gezet.

17m Carbon Motorboot Aflevering 3

In deze laatste aflevering van de serie over de 17m carbon Motorboot krijgen jullie een rondleiding door het casco. Het casco is inmiddels uit de loods gehaald en staat op de loswal klaar om op transport naar Enkhuizen te gaaan. Paul laat jullie een paar mooie details zien en legt uit hoe het carbon prepreg bouwsysteem in zijn werk gaat.

Een prachtig project waar we als Team PDC erg trots op zijn.

Carbon zeiljacht gebouwd zonder mal

In de volgende video nemen we jullie mee in het proces van een door Paul nieuw ontwikkelde bouwmethode. Hierbij hebben we het allereerste one off zeiljacht kunnen creëren zonder mal. We besparen hierdoor niet alleen doorlooptijd maar er is ook veel minder afval. Bij deze duurzamere methode van bouwen hebben we gebruik gemaakt van een van een relatief nieuw product, de 3D Core KitTM.

 

17 Carbon Motorboot Aflevering 2

Paul Dijkstra Composites maakt composiet casco’s en onderdelen. Tijdens het bouwen van deze 17m carbon motorboot leggen we jullie uit hoe het carbon proces in zijn werk gaat. Daarnaast verteld Paul uit wat er zo speciaal is aan dit schip en ligt Lance de voorbereiding toe. Deze boot is een van de grootste carbon motorboten gebouwd in Nederland.

bekijk ook