Paul Dijkstra tweede op ONK Solo

Afgelopen weekend werd er op het Sneekermeer gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap Solo.

 

Afgelopen weekend werd er op het Sneekermeer gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap Solo.  Dit was de vuurdoop voor de zelf gebouwde Solo 673. Na de eerste dag was het even slikken, na gedrang bij de start en een slechtere wedstrijd waren de resultaten niet zoals vooraf gehoopt (20, 1 en 24). Op de tweede dag waren de resultaten stukken beter en met een 1, 3, 3 ,1 en het aftrekken van de twee slechtste races lagen de kansen na dag 2 nog open. Pim van Vught stond aan de leiding, gevolgd door Menno Huisman en Jelmer Kuipers.

De spanning werd groot toen Paul op de slotdag startte met een 1, immers met 3 1ste resultaten zou hij het Kampioenschap nog kunnen winnen. Pim van Vught leider in het klassement en lid van de kernploeg is een zeiler van formaat.  Zo ging hij dit jaar nog op de Spelen in de 49-er klasse. Pim zocht Paul in race 9 al op voor de start en dat gevecht kon Paul niet van hem winnen. Met een 1ste plek voor Pim en een 4de plek voor Paul in deze race, was Pim van Vught zeker van het kampioenschap. Paul eindigde de serie met een 1ste plaats en met 5 races gewonnen blij met de tweede plek. Menno Huisman bekend uit de Valkenklasse is als derde geëindigd.

De bouw van solo 673 is niet ongemerkt voorbij gegaan, ook de Leeuwarder Courant besteed vandaag aandacht aan de bouw van de boot.

De uitslagen zijn te bekijken via;

https://www.kws-sneek.nl/wedstrijden-3/onk-solo/deelnemers-uitslagen?steID=6&catID=5971&code=101

 

 

Recente berichten