Project I-go 40

In opdracht van een particuliere klant hebben we het casco voor de I-go 40 gebouwd.
Bouwjaar: 2018
Bootnaam: Out Of the Box
Bouwwijze: Glas Prepreg, Carbon Prepreg

In opdracht Egge Haak hebben we het casco voor de I-go 40 gebouwd. De I-Go 40 is een catamaran die volledig demonteerbaar is en in 2 containers past. Klaar om wereldwijd te worden verzonden en opgeslagen.

De boot is voor het grootste gedeelte gemaakt van glas prepreg, de beams die de beide rompen uit elkaar houden zijn gemaakt van carbon prepreg. Het volledig demontabele dek bestaat uit glasvezel platen die ook bij PDC gemaakt zijn. De eigenaar heeft ervoor gekozen om de boot niet volledig te bekleden, maar de composiet constructie te schilderen. De boot heeft 6 slaapplaatsen en is volledig self-supporting en off the grid. Het is niet nodig om brandstof, gas en water in te slaan.

PDC is mede door de I-go 40 in 2019 genomineerd op de METS in de catogorie; Innovatie in een productie proces. De goedkopere manier van mallen maken voor hoge temperaturen was ook in de rest van de wereld opgevallen. We hebben de prijs niet gewonnen maar zijn trots om toch tussen de grote namen van de wereld te hebben gestaan.

Meer info over de I-go 40 is te vinden op; http://inspiredsailing.com/

Meer projecten