Paul Dijkstra vaart Nederlands kampioenschap Solo in zelf ontwikkelde Solo

Afgelopen maanden is er in de werkplaats van PDC een nieuwe solo ontwikkeld en gebouwd.

Afgelopen maanden is er in de werkplaats van PDC een nieuwe solo ontwikkeld en gebouwd. De Solo is een door het Watersportverbond erkende eenheidsklasse, ontworpen in 1956 door Jack Holt. Het is een 1-persoons wedstrijdboot die vooral in de Engeland en in Nederland populair is. In Engeland komen er jaarlijks zo’n 100 nieuwe Solo’s bij. Ook in Nederland groeit de klasse op dit moment gigantisch. De meeste Solo’s zijn nog van hout, maar tegenwoordig worden de nieuwe Solo’s meestal gemaakt van schuim met epoxy. Paul kon het dan ook niet laten om een solo voor zichzelf te bouwen.

Het project is begonnen als een schoolproject voor onze medewerker Thomas. Thomas is student Maritieme Techniek in Leeuwarden, hij werkt in zijn vrije tijd bij ons. Hij heeft als stage opdracht de regels doorgespit en hieruit de ideale Solo rompvorm getekend. Hij heeft verder berekeningen gemaakt voor de ideale gewichtsverdeling in de boot.  Hierna is het project overgegaan naar Lance, die het overgenomen heeft en de rest van de Solo getekend heeft en de uiteindelijke mal. Dit alles is gebeurd onder toeziend oog van Paul, die natuurlijk overal zijn eigen ideeën doorgevoerd heeft.

Het lamineer werk kon Paul niet uit handen geven en is door hemzelf gedaan. Het resultaat is een volledig binnenhuis ontwikkelde Solo 673. Afgelopen jaar was Paul Nederlands Kampioen in de Solo klasse. Komend weekend is het Nederlands Kampioenschap op zijn thuiswater het Sneekermeer. We wensen Paul veel succes en hopen dat hij weer met de wimpel naar huis komt.

Recente berichten